TRANSFORMERS (2007)
| Zmniejszono: 50% z oryginalnej wielkości - Kliknij, aby zobaczyć cały obrazek |
 |
Oceny:
| Zmniejszono: 50% z oryginalnej wielkości - Kliknij, aby zobaczyć cały obrazek |
 |
: 7,7 / 10
 |
: 7,96 / 10
 |
: 8,0 / 10
„Duże bum-bum, małe kiss-kiss”
Zapewne każdy pamięta te robociki które przybierały postać pojazdów, zwierząt czy muminków. Ja osobiście jako mały szczyl oglądałem z zapartym tchem serial co sobotę rano w stacji na P. Tyle o mnie. Film wyreżyserowany przez Michaela Bay`a ( tego pana od Bad Boys`ów ) a w rolach głównych kochany i piękny dzieciaczek hollywood`u – Shia LaBeouf jako Sam Witwicky i nieokiełznana pani mechanik Megan Fox jako Mikaela Banes. Obraz ten niesie niczego nowego do kina akcji- sci-fi lecz wypełniony jest po brzegi pięknymi efektami specjalnymi i przekonującymi dialogi, które nie jedną zdeprawowaną nastolatkę by nawróciły. Ok., ok. bo przeginam. Dla tych którzy o naszych robocikach nie słyszeli mam streszczoną powiastkę : mamy 2 grupy walczące – Autobotów (te są dobre) i Deceptikonów ( te są złe)- wpierw robiły to na planecie Cybertron lecz w wyniku wojny.... aaaaa i tu was mam, obejrzycie, zobaczycie. Wracając jednak do poważnego monologu o tym filmie to mogę napisać że nawet mnie zaciekawił. Zresztą „Transformers” jest pełen ciekawej akcji, która przykuwa uwagę nawet flegmatyka. Mamy tu młodocianego kolesia, który dostaje swoje pierwsze auto no i dziewkę, która nie czuje się dobrze w otoczeniu swojego chłoptasia – super mega sportowca J i tak się spotykają – reszty już się zapewne domyślacie ( dla tych co nie oglądali ) tylko że jest to przeplecione walkami robotów i półgłówkami z jakiejś super tajnej organizacji. „ Transformers” jest to bajka dla większych dzieci lecz dla osób potrzebujących luzu i trochę „Wow” i „Och” będzie to idealna pozycja. Ja osobiście podszedłem do tego filmu z dużą dozą ironii oraz byłem nastawiony że dostane obraz pełen nafaszerowany alien`owską bronią i się nie zawiodłem. Zapraszam – tak, tak a co będziemy żałować ? To przecież nie „Superman Powrót”
Linki:
Wersja Eng:
http://movie-team.org/for...mers-vt7765.htm
Wersja Lektor PL:
http://movie-team.org/for...mers-vt8193.htm