Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: transformers

Otwarty przez: Bahamut
2008-09-10, 20:37
Transformers
Autor Wiadomość
JoyQ 

Nominował do 2 Oscarów
Wysłany: 2008-09-10, 19:31 Transformers

TRANSFORMERS (2007)

Zmniejszono: 50% z oryginalnej wielkości - Kliknij, aby zobaczyć cały obrazek

Oceny:

: 7,7 / 10

: 7,96 / 10

: 8,0 / 10

„Duże bum-bum, małe kiss-kiss”

Zapewne każdy pamięta te robociki które przybierały postać pojazdów, zwierząt czy muminków. Ja osobiście jako mały szczyl oglądałem z zapartym tchem serial co sobotę rano w stacji na P. Tyle o mnie. Film wyreżyserowany przez Michaela Bay`a ( tego pana od Bad Boys`ów ) a w rolach głównych kochany i piękny dzieciaczek hollywood`u – Shia LaBeouf jako Sam Witwicky i nieokiełznana pani mechanik Megan Fox jako Mikaela Banes. Obraz ten niesie niczego nowego do kina akcji- sci-fi lecz wypełniony jest po brzegi pięknymi efektami specjalnymi i przekonującymi dialogi, które nie jedną zdeprawowaną nastolatkę by nawróciły. Ok., ok. bo przeginam. Dla tych którzy o naszych robocikach nie słyszeli mam streszczoną powiastkę : mamy 2 grupy walczące – Autobotów (te są dobre) i Deceptikonów ( te są złe)- wpierw robiły to na planecie Cybertron lecz w wyniku wojny.... aaaaa i tu was mam, obejrzycie, zobaczycie. Wracając jednak do poważnego monologu o tym filmie to mogę napisać że nawet mnie zaciekawił. Zresztą „Transformers” jest pełen ciekawej akcji, która przykuwa uwagę nawet flegmatyka. Mamy tu młodocianego kolesia, który dostaje swoje pierwsze auto no i dziewkę, która nie czuje się dobrze w otoczeniu swojego chłoptasia – super mega sportowca J i tak się spotykają – reszty już się zapewne domyślacie ( dla tych co nie oglądali ) tylko że jest to przeplecione walkami robotów i półgłówkami z jakiejś super tajnej organizacji. „ Transformers” jest to bajka dla większych dzieci lecz dla osób potrzebujących luzu i trochę „Wow” i „Och” będzie to idealna pozycja. Ja osobiście podszedłem do tego filmu z dużą dozą ironii oraz byłem nastawiony że dostane obraz pełen nafaszerowany alien`owską bronią i się nie zawiodłem. Zapraszam – tak, tak a co będziemy żałować ? To przecież nie „Superman Powrót”

Linki:

Wersja Eng:
http://movie-team.org/for...mers-vt7765.htm
Wersja Lektor PL:
http://movie-team.org/for...mers-vt8193.htm

karoltom 

Otrzymał 29 Oscary
Wysłany: 2008-09-10, 22:28 

8.0?? nieeee!! w moim prywatnym rankingu ten film jest numerem 1!! :D Jak oglądałem wersje DVDRip aXXo, to film mi się zwyczajnie podobał... ale jak obejrzałem wersje HD rip to dopiero ujrzałem jego piękno :D Film jest przesuperastyczny i polecam dla każdego fana kina akcji i sci-fi ;)

DLA MNIE 10/10 :)

oczywiście wersja angielska [napisy na napisy.info lub u mnie] bo wersji z lektorem nie uznaję! lektor to pogwałcenie tego wspaniałego filmu. najlepiej ogląda się z napisami i wtedy czerpie się największą radochę z filmu :) )

Wersja HD Rip x264
http://movie-team.org/for...t7765.htm#31391

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla 24foto  Dodaj do ask  Wypowiedź dla Pinger  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla grononet  Wypowiedź dla Sledzika  Wypowiedź dla Faves  
Odpowiedz do tematu